Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Vappu valmistelujaEli simaa! Muistakaa, että sima kannattaa tehdä ajoissa! ;)

Ohje:


8 l vettä
5 dl fariinisokeria
6 dl sokeria
1/4 tl hiivaa
2-3 kpl sitruunaa

Kuumennetaan n. 2 l vettä kiehuvaksi. Kaadetaan kuuma vesi sokereiden päälle ja hämmennetään siihen asti kunnes sokerit sulavat. Lisätään loput vedet siihen saakka, kunnes vesi on käden lämmöistä. Silloin otetaan osa simasta eri astiaan, johon lisätään hiiva. Sen jälkeen se lisätään simaan. Lisätään loput vedet.

Sitten lisätään sitruunat. Kuori keltainen osa sitruunoista ja lisää simaan. Leikkaa sitruunat viipaleiksi. Ota valkoinen kuoriosa sitruunahedelmän vierestä pois ja lisää pelkkä sitruunahedelmät simaan.

Anna siman seisoa 12-24 tuntia huoneen lämmössä. Sen jälkeen pullotetaan. Laita pullojen pohjalle hiukan sokeria (ja rusinoita) ennen kuin lisäät siman. Sima on valmista noin viikon kuluttua.

Jos siman tekeminen jää viime tinkkaan, voi siman antaa seisoa huoneen lämmössä pidempään, jolloin se kypsyy nopeammin. Jos haluaa kokeilla hieman erilaista simaa, voi osan sitruunoista korvata appelsiinilla tai pienen osan vedestä korvata oluella (n. pullo). Myös siirappia ja hunajaa kannattaa kokeilla.

9 kommenttia:

 1. Pakko päästä kokeilemaan! :D

  VastaaPoista
 2. Tänään tai huomenna kannattaa tehdä, jos haluaa simaa vapuksi. :)

  VastaaPoista
 3. Tota vois kokeila kunhan pääsen ostaa sitruunoita ^^

  VastaaPoista
 4. Juuri äskettäin tein tuota, nyt enään odottamaan se 12-24 tuntia ja sitten pullottamaan. Muuten kuinka kauan sinä odotit? Ja missä oikein teit tuon tuohonhan tarvitsee ihan hirveästi tilaa o.O

  VastaaPoista
 5. Sweeth: Odotin tuon 24 tuntia. Itse kävin ostamassa tuota simaa varten ihan 10 litran sankon. :D Kieltämättä vie paljon tilaa, joten mielestäni tuo sankko oli hyvä ratkaisu.

  VastaaPoista
 6. Jooh odotan varmaan saman verran sitten :) Ja sankoonkin minä tuon laitoin. Kiitoksia mahtavasta reseptistä enenään vain odottamaan että tulee jotain aikaiseksi :)

  VastaaPoista
 7. Sweeth: Sima on aina odottamisen arvoista! :D Olen itse ihan hulluna simaan, ja periaatteessa saan juoda tuon yksin, kun poikaystävä ei oikein tykkää... x)

  Unohtui vielä mainita tuosta reseptistä, että jos haluaa tummempaa simaa, laittaa enemmän fariinisokeria ja vähemmän sokeria. Vaaleampaa simaa taas saa korvaamalla osan fariinisokerin sokerilla. :)

  VastaaPoista
 8. Ihan mahtava sima tuli! Äiti pyytää nyt tekemään toistekkin, luultavasti teenkin mutta ostakoon minulle ainekset >: D
  Kiitoksia vielä kerran!

  VastaaPoista
 9. Sweeth: Kiva, että hyvää tuli! Tuli kyllä nyt itsellekkin todella hyvää! Ja oikeasti join tuon melkein kokonaan yksin! :D

  VastaaPoista