Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

maanantai 12. huhtikuuta 2010

Letut


Lettutaikina
:
5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä tai voita

Vispataan maito ja kananmunat sekaisin. Lisätään suola ja jauhot. Viimeisenä lisätään öljy/voi. Annetaan taikinan turvota vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Paistamisen aikana muista myös sekoittaa taikinaa. Lettuja taikinasta tulee koosta riippuen 5-10 kpl.

***********

Tämmöistä siis tänään. Nämä letut tein öljyn kanssa ja hyvää tuli! Letut ovat mielestäni parasta vaniljajäätelön tai pelkän sokerin kanssa. Sokerin voi myös lisätä suoraan taikinaan, jolloin letuista itsestään tulee makeita.

Kesäisin ei ole mikään niin ihanaa kuin olla retkellä ja paistaa muurinpohjalettuja! Oikeastaan itse niiden paistaminen on kivempaa kuin niiden syöminen. Taidan olla hieman outo! Aurinko paistaa kivasti ulkona ja mieli alkaa haikailemaan kesää ja muurinpohjalettuja... Oi kesä, tule pian!

2 kommenttia:

  1. Oi minun lapsuuteni tuoksuu letuille! Mummoni teki aina ternimaidosta niitä kun tulin kylään, oi ihanuutta nostalgisoin täällä näyttöpäätteen toisessa päässä!

    Itse pidän letuista eniten hillon kanssa, ehdoton suosikkini on omena- ja vadelmahillo. Ps, kokeile joskus tehdä teemaruokia esim juhlapyhien kunniaksi! (esim pääsiäisenä tipuleivoksia jne)

    VastaaPoista
  2. Cinnamonhusky: Voi arvaa kuinka minua harmittaa että vasta nyt sain tämän päähänpiston, koska pääsiäisenä tuli tehtyä vaikka mitä! Vapuksi saatte ainakin odottaa simareseptiä. :)

    VastaaPoista