Tein tänään tamagoyakeja eli japanilaisia munakasrullia. En tiedä onko resepti ja koostumus lähellekkään oikeanlaista, mutta hyvää tuli. :) Ensimmäinen munakkaan rullausyritys ei oikein onnistunut, joten munakasta jäi 8 palalle (reunat eivät päässeet kuvaan) ja niistä tuli noin pieniä.
Ohje
4 munaa
luraus maitoa
suolaa ja pippuria
ruokalusikallinen sokeria
ruokaöljyä
- Sekoita kaikki ainekset keskenään kunnolla, kunnes munakas on tasaisen värikäs.
- Valele pannu (mielellään aika pieni) ruokaöljyllä ja lämmitä pannu lämpimäksi, mutta ei liian kuumaksi (1-6 asteikolla 4-5 on hyvä).
- Lisää kananmunaa pannulle sen verran, että pannu täyttyy (ei siis kaikkia).
- Jos pannusi on pyöreä, tasaa kananmunan jähmettyessä reunat suoriksi.
- Ala kierrittämään munakasta rullalle, kun sen pohja on kypsynyt, mutta pinta on hieman raaka. Tällöin munakas takertuu paremmin kiinni muotoonsa.
- Kun munakas on rullattu, paista pieni hetki, jotta sisus on varmasti kypsynyt.
- Sen jälkeen voit asettaa sen toiseen reunaan pannua tai keskelle, niin kuin minä tein. Lisää puolen pannun tai kokonaisen pannun verran taas munakasta ja tasaa sen reuna.
- Kun uusi munakas alkaa jähmettyä, ala kierrittämään munakasrullaa, kunnes uusi kerros on rullattu.
- Toista tämä niin monta kertaa, kunnes kaikki munakas on käytetty.
- Poista rulla pannulta lautaselle ja leikkaa haluamasi kokoisia paloja.
Ei ole ihan mallikelposia, kun rullauksen ääriviivat ei näy kunnolla, mutta harjoitus kai tekee mestarin?
Näyttää kyllä herkulliselta. :P
VastaaPoistaMulla on vähän erilainen oma muunnelma, miten teen tamagoyakia, ehkä pitää joskus kertoa se muillekin. ^^
Frillycakes ♥
Kiitos! :)
PoistaMielelläni luen etenkin japanilaisia reseptejä, joten kannatan!
Pistetään "pitää tehdä blogiin"-listalle ^^
PoistaTamagoyakiin tulee sokeria..
VastaaPoistaHei! En huomannut että sokeri puuttui kokonaan mainitsematta. :o Kiitos kun huomautit, en olisi muuten huomannut!
Poista