Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

tiistai 6. heinäkuuta 2010

Pitkä aika...

... siitä mutta kun viimeksi tänne postasin. Mutta minulla on hyvä syy. :) Olin kaksi viikkoa porukoitten luona ja tekemistä riitti niin paljon, ettei tietokoneen äärelle oikein joutanut.
Ensiksi kuva niitystä, jonka ohi kuljin monet kerrat mennessäni kylään kavereiden luokse. Mielestäni oli ihanaa olla välillä "maalla", jossa tuoksuu metsä ja kukat. Itselleni oli jopa yllätys, miten erilaiselta tuntui olla siellä asuttua vuoden Tampereella.
Äidin tekemä raparperipiirakka. Saatte nyt vain silmäruokaa, sillä en todellakaan tiedä miten hän sen teki, mutta todella hyvää se oli! Ja tietysti raparperit olivat äidin itse kasvattamia. ;)

Juhannuksen vietin kavereitten kanssa grillaamassa. Kyseinen kuva ei ole sieltä, vaikka näitäkin siellä syötiin. Grillasimme vartaita, pekoniherkkusieniä, pihvejä ja söimme lisäksi salaattia, karkkia, kanataskuja ja kolmioleipiä. Meillä oli siis nyyttärit ja jokainen toi jotain. Muistaakseni kanataskut oli tehty siten että sekoitettiin ensiksi paistetut hunajamarinoidut kanat ja ruohosipulituorejuustoa (?) keskenään ja paistettiin lehtitaikinan välissä. Oli todella hyvää, kannattaa kokeilla!

Grillailimme myös kotosalla aika paljon, jolloin tein nuo kyseiset pekoniherkkusienet (ja maissia, rakastan maisia!). Nämä ovat minun herkkua, vaikka pekoni on tunnetusti rasvaista ja epäterveellistä. Mutta eikös kaikki hyvä juuri sitä ole?

Pekoniherkkusienet

Herkkusieniä
Pekonia (yhteen sieneen kaksi)
Koskenlaskija-juustoa
Hammastikkuja

  • Poistetaan sienistä jalat pois.
  • Laitetaan sienen koloon täyteen koskenlaskijaa.
  • Pyöritellään pekonia sienen ympärille ja sidotaan hammastikulla.
  • Ja eikun grillaamaan! Vaikka pekoni kypsyy noin partissa minuutissa, kanssattaa sieniä pyöritellä ja lämmitellä pitkään, jotta sieni lämpenee ja juusto sulaa. ;)
Lisäksi tein jälleen porukoille shakkiruutuja, itselleni hunajateekeksejä (ne helpottavat jotenkin ihmeellisesti turvotukseeni, joka tulee etenkin syödessä grilliruokia) ja lettuja. Kävin loman aikana ensimmäistä kertaa uimassa!

Kohta puolin lisään toisen postauksen, johon listaan ostokseni (ostin jotain todella ihanaa, josta tämä blogikin varmasti hyötyy..) ja asiaa, mitä tein viime viikonloppuna. Pysykää siis kanavalla. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti