Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

maanantai 12. heinäkuuta 2010

Herkullisemmat (ja epäterveellisemmät) vohvelit



Ohje
4 dl maitoa
3 kpl kananmunia
2dl kivennäisvettä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2rkl sokeria
0,5 tl suolaa
100 g sulatettua voita

  • Sekoita maito, kivennäisvesi ja kananmunat sekaisin.
  • Sekoita kuivat aineet yhteen.
  • Lisää kuivat aineet ja voi taikinaan ja sekoita.
  • Anna turvota n. tunnin ajan ennen paistoa.
  • Tarjoile jäätelön, marjojen, hillon, sokerin tai kermavaahdon kanssa. :)

Itselläni tuli nyt vohveleiden päälle pakastettuja vadelmia, koska mansikoita ei ollut vielä myynnissä silloin kun menin kauppaan. :/ Kummallista. Päivällä kokeilin sitä hieman uutta, mistä eilen selostin, mutta lopputulos ei ollut niin erikoinen kuin luulin sen olevan. Kyse siis on "dippilihapullista". Rannalla älysin, miten hyvältä maistuu dipatut lihapullat ja mietin, miltä se maistuisin, jos laittaisin sen dipin suoraan lihapullataikinaan. Joten tälläisellä ohjeella sen tein:

700 g jauhelihaan
vajaa 2 dl korppujauhoja
1 prk kermaviiliä
1 ps American dippiaineksia
1 sipuli
ripaus suolaa
2 kananmunaa

Annoin siis korppujauhojen turvota hetken dippissä, jonka jälkeen lisäsin muut aineet. Maku kuitenkin oli hyvin normaali. :/ Se voi johtua toki jauhelihan määrästäkin tai olisi pitänyt valita parempi dippi. No ensikerralla dippiä vain enemmän!

Ja niin, ehdotelkaa niitä kesäherkkuja! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti