Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

maanantai 3. toukokuuta 2010

Uusi resepti!
Tässä teille ensimmäinen tänne oleva kokeilu! Uusien reseptien keksiminen on joskus hieman hankalaa, sillä lopputuloksen toimivuutta ei koskaan tiedä. Nytkin yritin kahta hyvin vaikeaa yhdistelmää: maitosuklaa ja valkoviini. Maitosuklaa teistä ehkä ei kuulosta hirveän vaikealta, mutta todellisuudessä on, että paistuttuaan pitkään uunissa maitosuklaa menettää helposti maunsa (siksi maitosuklaa sopii esim. mutakakkuun). Siksi suositellaan aina taloussuklaan käyttöä. Itse nyt kuitenkin valitsin tämän miedon maitosuklaan, koska pelkäsin taloussuklaan vievän maun valkoviiniltä. Kuitenkin lopputulos ei ollut sitä mitä halusin, mutta ei se totaallinen epäonnistuminenkaan ollut. Viinin pystyin maistamaan juuri ja juuri, joten uskon että sitä ei maista siitä tietämätön. Uskoisin että resepti olisi onnistunut, jos käytössä olisi ollut enemmän viiniä. Maitosuklaa oli hyvä tähän tarkoitukseen, mutta valkosuklaakin olisi ehkä mennyt (?).

Miksi sitten esitän teille hieman kesken eräisen yritelmäni? Koska haluan teidän tuntevan kokeilun halua, antaa ideoita ja ehkä antaa mieltä alkaa muokkaamaan minun reseptiäni paremmaksi. ;)

*********

Seran valkoviinisuklaapiirakka

150 g maitosuklaata
150 g voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
n. 3 dl viiniä
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria

Sulatetaan suklaa ja voi keskenään. Vatkataan munat ja sokerit vaahdoksi. Kuumennetään valkoviiniä kattilasta, että ylimääräinen vesi haituu pois ja nestettä on noin parin ruokalusikallisen verran. Lisätään vaahtoon hieman jäähtyneet suklaavoi ja viini. Lisätään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Laitetaan taikina voideltuun vuokaan ja paistetaan 175 asteisessa uunissa 35 minuuttia.

Annetaan piirakan jäähtyä mielellään yön yli ennen tarjoilua. Piirakan kanssa voi tarjoilla esim. kermavaahtoa.


Tämä resepti tälläisenään on siis minun reseptini ja toivoisin että mainitsisit sen jos käytät tätä muualla! Mutta jos muokkaat reseptiä mieluisella tavalla, se on sitten sinun reseptisi!

2 kommenttia:

  1. Mmm... Vaikuttaa todella hyvältä, pitäisi joku päivä vaikka ensiviikolla kokeilla :D

    VastaaPoista
  2. Jos viiniä ei ole, niin voi sen korvata parilla ruokalusikalla kahvilla, liköörillä... taivas vaan on rajana :D

    VastaaPoista