Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

perjantai 21. toukokuuta 2010

Seran terveyskeksitTuli taas semmoinen jännä kutina, että olisi kivaa keksiä jotain uutta. Ja jotenkin idea vaan lähti siitä, että olin alkanut kokeilemaan teessä hunajaa. Eli kyseessä on...

Teehunajakeksit (n. 40 kpl)

200 g leivontamargariinia (mielellään kasviperäistä, kun kerran terveyskeksejä tehhään) :D
1,7 dl hunajaa (laitoin juoksevaa)
n. 2 rkl todella vahvaa teetä
n. 7 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
n. 2rkl irtoteetä

  • Ensiksi sekoitetaan lämmin margariini ja hunaja keskenään.
  • Lisätään tee.
  • Sekoitetaan leivinjauho vehnäjauhoihin ja sekoita seos taikinaan.
  • Jos taikina on vielä takeruvaa, lisää jauhoja. Itse en oikein muistanut laskea tarkalleen, miten paljon jauhoja laitoin, mutta taikina on ihan hyvää, kuhan siitä saa helposti tehtyä palloja.
  • Lisätään irtotee taikinaan siten, että teetä on sopivasti joka puolella taikinaa.
  • Pyöritellään taikinasta palloja ja litistetään leivinpaperoidulle pellille.
  • Paistetaan 200 asteisessa uunissa n. 10 minuutin ajan, kunnes ne ovat saaneen kauniin kullan ruskean värin.

Olin yllättynyt että näistä tuli ihan hyviä! Itse käytin irtoteessä mango teetä, mustaa teetä siis. Jännää olisi kokeilla saisiko eri teellä erimakuisia keksejä. Vihreä ja valkoinen teehän olisi myöskin terveellisempää, sillä musta tee on käsitellyintä.

Vähän infoa teen ja hunajan terveysvaikutuksista:


Hunaja

Täysipainoinen terveellinen ravinto on tavallista monipuolista ruokaa, joka sisältää runsaasti kasviksia, marjoja ja hedelmiä. Hunajalla on sijansa tasapainoisessa terveellisessä ruokavaliossa valkoisen sokerin korvaajana. Pienikin määrä hunajaa useita kertoja päivässä, esimerkiksi aamupalalla puuron tai myslin kanssa marjojen kera, antaa hyvää makua ja nostaa elimistön vastustuskykyä.

Suomen Mehiläishoitajain Liitto SML r.y. - Tekninen toteutus Optinet kotisivut 2006 ; Hunaja kuuluu terveelliseen ruokavalioon; Hunaja.net [online][viitattu 21.5.2010]

Hunaja kuuluu terveelliseen ruokavalioon

Tee

Teen terveysvaikutuksia on tutkittu erityisesti Japanissa varsin tarkkaan, ja tutkimuksissa onkin selvinnyt teen myönteinen vaikutus ihmisen terveyteen. Varsinkin runsaasti antioksidantteja sisältävät teet (vihreä tee ja rooibos) estävät solujen vanhenemista ja rappeutumista. Teellä on lisäksi sanottu olevan muun muassa syöpää ehkäiseviä ja ruoansulatusta edistäviä vaikutuksia. Tee myös piristää, ja joidenkin teelaatujen sisältämät ainekset toimivat jopa mietoina masennuslääkkeinä. Mikäli tee juodaan maidon kanssa, maito estää teen flavonoidien toiminnan.

Lähde: wikipedia

Laitoin wikipedian tekstin, koska se on tiivistetyintä. Tarkempaa tietoa teen terveysvaikutuksista kuitenkin saa täältä:

teekauppa

[viitattu 21.5.2010]

Resepti on siis minun kehittämäni alusta lähtien, joten mainitse jos käytät tätä muualla jälleen, että mistä olet sen lainannut. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti