Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

perjantai 7. toukokuuta 2010

KaalikääryleetSiinä tämän päivän ateriani: kaalikääryleitä, uuniporkkanoita ja puolukkasurvosta! Todella hyvää! :b

Ohje

1 iso kaali
700 g jauhelihaa
1 iso sipuli tai 2 pientä
3 dl riisiä
2,5 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
maitoa
voita
siirappia

  • Kaali ei mene kokonaan kääryleisiin, mutta se on oltava silti iso, että saa hyvän kokoisia lehtiä. Ensiksi valmistetaan lehdet. Tämän voi tehdä jo edellisenä päivänä. Poistetaan kaalista kanta. Keitetään kaalia suolavedessä noin 30 minuuttia, että sen lehdet pehmenevät. Jäähtyneenä voi alkaa irrottamaan lehtiä pois kaalista.

  • Keitetään riisi ohjeen mukaan. Itse käytin tässä tummaa pitkäjyväistä riisiä ja sekin on oikein hyvä valinta. :)

  • Ruskistetaan jauheliha ja kuullotetaan sipuli. Maustetaan.

  • Sekoitetaan riisi ja jauhelihasipuliseos yhteen. Lisätään joukkoon ruokakerma ja kananmunat. Maustetaan esimerkiksi paprikajauheella. :)

  • Kääritään kaalikääryleiksi leivinpaperoidulle pellille tai hyvin voideltulle vuoalle.

  • Otetaan voita, joka lämmitetään sulaksi. Lisätään siihen hieman maitoa ja siirappia. Voidellaan kaalikääryleet sillä (Sen verran että niiden pinnalla on sitä). Voidella kannattaa myös paistamisen välissä pariin kertaan.

  • Paistetaan 2oo asteisessa uunissa lähes kaksi tuntia. Käännetään kääryleitä välillä ja voidellaan.

Kaalikääryleet olivatkin isompi homma mitä luulin ja tarvitsee todellakin paljon aikaa! Mutta vaiva oli sen arvoista... Näistä tuli hyviä, etenkin ensimmäistä kertaa tehdessäni! Aion todellakin tehdä uudestaan tällä reseptillä. Minulle jäi vielä kaalia ja jauheliariisiseosta (en halunnu enää yrittää tehdä pienillä lehdillä), joten ajattelin tehdä lopuista kaalilaatikkoa. Jonkun ajan kuluttua siis, kääryleitä tuli 21 kappaletta! Siinä riittää syömistä. :D

Porkkanat tein uunissa silleen, että laitoin porkkanoiden joukkoon nokareen voita ja hieman suolaan. Paistuvat uunissa noin 30 minuutissa (koosta riippuen).

Näiden kaalikääryleiden resepti on jalostamani, joten voisin omia sen. :D Saa käyttää muualla, kuhan mainitset mistä olet sen ottanut. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti