Tein eilen yhtä lempiruokaani: kyyhkyä.
Kyyhkykastike
50 g voita
Kyyhkyä x määrä (itselläni oli 6 tuollaista palaa)
1 sipuli
2 dl ruokakermaa
maitoa
Tähän tarvitaan mielellään hauduttamiseen soveltuva paistinpannu!
- Laita voi pannulle ja sulata se.
- Anna sen kerätä väriä hieman ennen kuin lisäät kyyhkyt.
- Paista kyyhkyä hieman molemmin puolin sen verran, että ne saa väriä.
- Mausta kyyhkyt suolalla.
- Alenna lämpöä ja lisää pilkottu sipuli.
- Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä siihen saakka, kunnes sipuli on hieman karamellisoitunut ja kyyhkystä on irronnu väriä (verta) voihin. Liemen pitäisi olla siis hieman ruskehtavaa. Ajallisesti tähän menee noin puoli tuntia.
- Muistaa sekoittaa välillä hauduttamisen aikana! Lisää voita, jos sitä ei hirveästi ole, sitä saa olla haudutamisen aikana paljon, jotta lintu ei kuivu.
- Lisää kerma ja sekoita hyvin.
- Hauduta kannen alla noin tunti (sekoita välillä!). Lisää tarvittaessa maitoa, jos kerma tuntuu paksuuntuvan.
- Mielestäni kastike ei tarvitse mausteita, sillä makua on tullut linnusta. Mutta voit halutessasi maustaa lisällä suolalla ja/tai yrteillä.
- Syö vaikka pottujen kera! :)
Vielä painotan että lämmön alhaisuus on prosessissa tärkeää, jotta lintu ei kuivu liikaa. Etenkin kerman kanssa lämpöä ei tarvitse olla paljon.
Ja sitten makeaan puoleen. Tässä ois kuvaa siitä suklaajädestä, mitä tein viimeksi.
Tänään mahdollisesti toinen postaus, jos saan pienen projektini valmiiksi. :)
Suolaista välillä, tosi kiva! Ei ole ikinä kyyhkyä maistanut, saako sitä ihan normikaupasta? o.O
VastaaPoistaErikoista suolasta tulee harvoin tehtyä (en kehtaa perus makaroonilaatikkoa tänne laittaa :D). En ole sata varma saako kyyhkyä kaupasta, mutta jos saa, niin aika rajoittuneesti. Ite saan isältä, joka metsästää. :)
Poista