Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

lauantai 17. syyskuuta 2011

Mariannepisarasuklaakeksit

Tuli taas hetken mielijohteesta tehtyä keksejä. :D

Nämä ovat siis suklaakeksejä, joiden päälle on ripoteltu mariannerouhetta.



Onnom. Olen tullut keksien kanssa siihen pahaan tapaan, että lisäilen summamutikassa ja näppituntumalla aineksia. Ei siinä muuta vikaa ole, mutta nyt pitäisi keksiä suurinpiirtein määrät teille. :D

Ohje

100 g margariinia
1-2 rkl fariinisokeria
n. 0,5 dl sokeria
loraus siirappia
2,5-3 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
mariannerouhetta

  • Yksinkertaisesti: Sekoita ainekset keskenään lukuunottamatta mariannerouhetta. Margariinin kannattaa olla pitkään huonenlämmössä, joten sen sekoittaminen olisi helpompaa.
  • Pyörittele taikinasta paloja pellille.
  • Ripottele ja painele vähän mariannerouhetta keksien päälle.
  • Paista 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
  • Todella hyviä etenkin lämpiminä!

Resepti on siis omani, joten mainitse jos käytät tätä muualla!

5 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta! Mitenkähän tämä toimisi, jos mariannerouheet sekoittaisikin taikinaan? Voisin kokeilla tätä tänään - puolet taikinasta jätän ilman rouhetta ja toiseenpuoleen lisään sitä. Kerron sitten, miten onnistui ja kummat olivat parempia ^.^

    VastaaPoista
  2. Aristosa: Kokemuksesta sanon, että silloin ovat enemmän kovia kuin pehmeitä, koska mariannerouheet sulavat ja kovettuvat. Silloin kun näin tein, lisäsin muistaakseni kaurahiutaleita. Ne ovat kyllä hyviä silleenkin, mutta ehkä itse pidän näin päin, että ne ovat pinnalla. Mutta, voit kokeilla ja maistaa itse, kummat ovat parempia. :D

    VastaaPoista
  3. Huomasin juuri, että reseptistä puuttui oleellinen eli kaakaojauhe, lisäsin sen. :D

    VastaaPoista
  4. ja heti tuli nälkä, vaikka äsken söin pullava pullaa ja leipää.. xD

    VastaaPoista
  5. Ed: sit eikun vain leipomaan! :D

    VastaaPoista