Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Herkuttelua (taas)Tämä juustomangokakkupalasen söin sokoksen kahvilassa. Ja oli tosi hyvää! :3 Sokoksen kahvila muutenkin sisältää aina hyvän valikoiman herkkuja. Oikeastaan samanlaista kahvilaa saa Tampereelta hakea, joten suosittelen käymään. :)Tein myös lettuja tässä yks päivä. Jäätelön ja vadelmahillon kanssa. ♥
Ja sitten varsinaiseen herkkuuni. ♥♥♥ Tämä mössö siis esittää paistettuja muikkuja. Siitä on pitkä aika, kun olen niitä syöny saatikka itse valmistanut.

Ohje

Muikkuja
korppujauhoja
vehnä/ruisjauhoja
suolaa, valkopippuria
voita

  • Perataan kalat: katkaistaan kalan pää sen niskasta ja vedetään vatsa auki joko etusormella tahi peukalolla. Poista samalla sisälmykset. Sen jälkeen työnnetään peukalot kalan keskikohdasta selkäruodon ja fileen väliin, jolloin kala levittyy. Ruodon voi poistaa tässä käsittelyssä tahi sitten paiston jälkeen syödessä. Kalat on ihan hyvä huuhtasta nopeasti ennen paistoa.
  • Sekoitetaan muut ainekset paitsi voi keskenään.
  • Pyörittele muikut jauhoseoksessa ja paista voissa kummaltakin puolelta siihen asti, kun se värjäytyy kauniin ruskeaksi.
  • Herkuttele. :D

Harmillista, etten löytänyt hyvää kuvaa perkauksesta netistä, sillä yleensähän kuva kertoo paremmin kuin sata sanaa. Minulla olisi ollut kotitaulouden perustaidossa hyvä kuva, mutta en uskalla siitä tänne kopioida, koska kyseinen kirja on koulukirja ja sen valokopiointi on tekijänoikeuslain nojalla kieletty. Joten toivon että selitykseni oli edes jotenkin ymmärrettävää. :S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti