Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

torstai 6. tammikuuta 2011

Herrasväen pikkuleivät

Hupsista, huijasin teitä ja jopa itseäni leipomalla tänään herrasväen pikkuleipiä. Join nimittäin glögiä ja mieleni olisi halunnut piparia sen kaveriksi. Kuitenkin mieleni ei tehnyt enää leipoa pipareita ja herrasväen pikkuleivät syttyivät kahdesta vadelmahillopurkista, jotka anoppini oli minulle antanut. Siitä siis se ajatus lähti. :DHmm, lähikuva. :b

Ohje
200 g voita
1,25 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
sokeria ja vadelmahilloa

 • Vaahdota sokeri ja voi.
 • Lisää kananmuna ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
 • Pyörittele tai käytä apuna piparimuottia (tosin itselläni taikina oli niin löysää, ettei muotilla tehnt mitään) taikinaa leivinpaperoidulle pellille ja paista 200 asteisessa uunissa n. 7 minuuttia.
 • Anna keksien hieman jäähtyä.
 • Levitä yhden keksin päälle vadelmahilloa ja yhdistä toiseen keksiin.
 • Sen jälkeen pyörittele sokerissa.
Itse suosittelisin korvaamaan 1 dl jauhoja perunajauhoilla. Itselläni sellaista ei löytynyt ja Loppiaisena kaupat ovat yllättäen kiinni. :b Mutta jeps, leivonnan merkeissä viikonloppuna taas. o/

4 kommenttia:

 1. Hei, onkos noilla pikkuleivillä joku toinenkin, ei ehkä niin "virallinen" nimi? Kun näyttävät sellaisilta, että olisin saattanut joskus syödä, mutta tuota nimeä en ole kuullutkaan.

  VastaaPoista
 2. Mämmä: Joo, lusikkaleipä on toinen nimitys mitä tunnutaan käyttävän. Kuulostaako nyt tutummalta? :)

  VastaaPoista
 3. Herrasväen pikkuleivät on niin hyviä! Yleensä niitä tulee syötyä lähinnä kaikissa juhlissa. :D Mutta täytyisi kokeilla tehdä joskus itsekin!
  Nämä näyttävät tosi hyviltä! ^^

  VastaaPoista
 4. Henskis: Niinpä, näitä tulee syötyä lähinnä juhlissa, joka on tosin harmillista, koska pidän myöskin näistä kekseistä tosi paljon! :) Joten suosittelen kokeilemaan, nämä eivät vain näytä hyviltä, sitä ne myöskin ovat! Suurin osa meni nimittäin allekirjoittaneen suuhun. :)

  VastaaPoista