Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Juhlaa



Kun koulu lähti käyntiin, on tuntunut siltä että aika on joussut älytöntä vauhtia. Viikonloppuna vasta älysinkin, että poikaystävälläni on synttärit tiistaina (eli eilen). Joten ei auttanut muu kuin alkaa leipomaan synttärisankarille.



Poikaystäväni tykkää vadelmista paljon, joten tein vadelma-mustikkakakun. Kakku ei ole hirveän kaunis ulkoapäin, koska luulin että 2 dl kermaa riittää kakun koristelemiseen... hyvä että sain edes reunat pursotettua. Suurin syy oli se, etten älynnyt, et siitä tuli aika iso kakku. :D




Kakku ilman koristelua. Eka kerros sisältää "vadelmavaahtoa" ja vadelmahilloa, toinen "mustikkavaahtoa".

Resepti

Pohja
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
vaniljasokeria

  • Vaahdotetaan kananmunat ja sokeri.
  • Sekoitetaan muut ainekset keskenään ja lisätään vaahtoon varovasti käännellen.
  • Kaadetaan taikina voideltuun (mielellään) irtopohjalliseen vuokaan ja paistetaan 175 asteisessa uunissa 35 minuuttia.
  • Annetaan jäähtyä vähän aikaa, jonka jälkeen leikataan kolmeen osaan.

Vaahdot

7 dl kermaa
n. 2 dl vadelmia
n. 2 dl mustikoita
sokeria
vaniljasokeria
5 liivatetta
tilkka mehua

  • Vaahdotetaan kerma vaahdoksi ja maustetaan sokerilla.
  • Jaetaan vaahto kahteen kippoon.
  • Lisätään toiseen kippoon vadelmia ja toiseen mustikoita.
  • Anna liivatteen olla kylmässä mehussa/vedessä että ne pehmiää.
  • Kun liivatteet ovat pehminneet, purista ylimääräinen neste pois ja sulata ne pienessä määrässä mehua.
  • Jaa sulanut liivate tasapuolisesti molempiin kulhoihin ja sekoita.
Kakun täyttäminen

  • Kostuta kakku mehulla.
  • Laita alimmainen kakkupohja irtopohjallisen vuuan pohjalle ja ala kasamaan päälle mustikkavaahtoa.
  • Laita keskimmäinen kakkupohja vaahdon päälle ja levitä sen päälle vadelmahilloa.
  • Lisää sen jälkeen vadelmavaahto.
  • Laita viimeinen pala vaahdon päälle ja peitä alumiinifoliolla.
  • Anna olla jääkaapissa yön yli.
Koristelu
yli 2 dl kermaa
vadelmia ja mustikoita




Sitten tein vielä toscakakkua. Otin reseptin täältä, koska resepti, jolla olen yleensä kakun teen, on porukoilla ja on ikävästi unohtunut mielestäni. Mutta tästä tuli todella hyvää!

Kutsuilla tarjoiltiin tämän lisäksi Sweet Originalsin fudgea (todella hyvää, saa siis ihan ruokakaupasta), karkkia ja keksejä. Vieraammekin tykkäsivät fudgesta paljon.

Ja tottakai teitä kiinnostaa, mitä ostin lahjaksi. Ostin Munchkin Bootyn ja sen lisäosan. Mielestä kyseinen korttipeli on paras korttipeli ikinä, ja suosittelen lämpimästi peliä vähänkin englannin kielen osaavalle. Lisäksi hän sai nuo, mitkä on ensimmäisessä kuvassa, ja shakkipelin. Shakkia en kyllä rupea hänen kanssaan pelaamaan, häviän varmasti. :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti