Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

torstai 24. toukokuuta 2012

Omuraisu


Tänään syötiin omuraisua eli omelettia riisitäytteellä. :) Ketsupilla kirjoittaminen näköjään vaatii harjoittelua. :,D

Ohje

hieman yli 1 dl keittämätöntä riisiä
1/2 tai pieni sipuli
ketsuppia
3 kananmunaa
maitoa
suolaa
pippuria

  • Ensiksi keitetään riisi kypsäksi. Laita keitinveteen suolaa ja esim. currya vähän.
  • Paistetaan sipuli pannulla ja lisätään joukkoon keitetty riisi. Paistetaan, kunnes riisi saa vähän väriä.
  • Sekoitukseen lisätään ketsuppia ja sekoitetaan, kunnes se on hieman punertava.
  • Tehdään omeletti: sekoitetaan syömäpuikoilla kananmunat ja maito todella hyvin sekaisin. Lisätään mausteet.
  • Paistetaan seos paistinpannulla siten, että vatkataan aluksi koko ajan syömapuikoilla. Sitten kun seos alkaa hyytymään kokonaan, lopetetaan ja loput hyytymättömästä seoksesta levitetään tasaisesti, jotta rakoja ei jää.
  • Tärkeää paiston aikana on, että liesi ei ole liian kuuma. Seosta paistetaan, kunnes pintapuoli alkaa olla myös kypsä.
  • Lisätään riisiseos omeletin keskelle tasaisesti.
  • Käännetään omeletin sivureunat riisiseoksen päälle ja kipataan lautaselle.
  • Talouspaperilla voi muotoilla ja painella omeletin reunoja sisäänpäin.
  • Nauti ketsupin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti