Tänään syötiin omuraisua eli omelettia riisitäytteellä. :) Ketsupilla kirjoittaminen näköjään vaatii harjoittelua. :,D
Ohje
hieman yli 1 dl keittämätöntä riisiä
1/2 tai pieni sipuli
ketsuppia
3 kananmunaa
maitoa
suolaa
pippuria
- Ensiksi keitetään riisi kypsäksi. Laita keitinveteen suolaa ja esim. currya vähän.
- Paistetaan sipuli pannulla ja lisätään joukkoon keitetty riisi. Paistetaan, kunnes riisi saa vähän väriä.
- Sekoitukseen lisätään ketsuppia ja sekoitetaan, kunnes se on hieman punertava.
- Tehdään omeletti: sekoitetaan syömäpuikoilla kananmunat ja maito todella hyvin sekaisin. Lisätään mausteet.
- Paistetaan seos paistinpannulla siten, että vatkataan aluksi koko ajan syömapuikoilla. Sitten kun seos alkaa hyytymään kokonaan, lopetetaan ja loput hyytymättömästä seoksesta levitetään tasaisesti, jotta rakoja ei jää.
- Tärkeää paiston aikana on, että liesi ei ole liian kuuma. Seosta paistetaan, kunnes pintapuoli alkaa olla myös kypsä.
- Lisätään riisiseos omeletin keskelle tasaisesti.
- Käännetään omeletin sivureunat riisiseoksen päälle ja kipataan lautaselle.
- Talouspaperilla voi muotoilla ja painella omeletin reunoja sisäänpäin.
- Nauti ketsupin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti