Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

HYVÄÄ KESÄÄ!!!Nyt voi täysin rinnoin sanoa että kesä on vihdoinkin tullut! Aurinko paistaa, on lämmintä, kaikki on niin ihanan vihreää ja elämä vain hymyilee. Tätä kuvaa en nyt ole ottanut, mutta kesän kunniaksi sen tänne laitoin. Kuva on otettu Karhunkierokselta pari vuotta sitten.

Mutta siis, toisilla on loppunut koulu, joillakin ei ja opiskelevat raukat koko kesän tai jotkut hakevat uuteen kouluun. Minä kuulun tähän viimeiseen kastiin. Hain uudestaan kouluihin, koska edellinen ei tuntunut niin omalta. Ja tänään olivat viimeiset kokeet! Ne menivät ihan hyvin, mutten uskalla luvata että niillä pääsen sisälle. Mutta joka tapauksessa, ajattelin juhlistaa viimeisiä kokeitani ja työpanostani.
Tällä kertaa tein suklaaystävien unelmaherkun. Suomen kielistä nimeä en tiedä, mutta englanniksi kakku kantaa nimeä molten chocolate cake. Kakku koostuu pääasiassa sulasta suklaasydämmestä. Ja tämä on todella hyvää, mutta voisin luokitella sen vaikeaksi tehdä koska se epäonnistuu niin helposti. Itselläni tämä onnistui aika hyvin, vaikka malliainesta ei olekkaa. :D

Ohje

130 g suklaata

5o g voita

2 kananmunaa

1 keltuainen

4 rkl sokeria

2 ,5 rkl jauhoja

1 tl vaniliinisokeria  • Sulatetaan voi ja suklaa kattilassa.
  • Vatkaa kananmunat, keltuainen ja sokeri vaahdoksi.
  • Kaada suklaaseos vaahtoon varovasti nostellen.
  • Lisää jauhot ja vaniliinisokeri joukkoon myös varovasti sekoittaen.
  • Kaada muffinivuokiin (silikonisiin tai vastaaviin, mutta en suosittele kertakäyttöisiä) tai voideltuihin pieniin vuokiin.
  • Paista 200 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia

Viimeinen kohta on eka vaikeus, mikä tässä kakussa on! Muffinivuokien tai vuokien koosta riippuu (ja myös uunistakin), milloin se on valmista. Kakun kuuluu olla sellainen, että se pysyy juuri ja juuri kasassa. Muutamasta minuutista voi riippua, tuleeko kakusta liian löysää vai paistuuko se ihan täysin!

Toinen vaikeus on kakun kumoaminen! Kakkujen kannatta jäähtyä jonkin aikaa, sillä kuumana sen on helppo mennä rikki (ja silloin menee se ilo, että saa itse puhkaista kakusta sulan suklaasydämmen). Mutta kylmäksi ei kannata jäähdyttää, sillä tämän on parasta lämpimänä syötynä! Voisin sanoa että tämän kakun kumoaminenkin on taitolaji, eka kakkuni epäonnistui. :b

Laita lopuksi kakkujen päälle hieman tomusokeria ja tarjoille vaikka jäätelön ja marjojen kanssa! Jäätelö olisi tehnyt minullekkin hyvää, sillä tuli hieman makeaähky lopussa. :)

Sanotaanko että kakkusten koko on hyvä, jos niitä on 3-6. Tällöin vältytään makeaähkystä parhaiten. Itselläni tuli vain kaksi, ja etenkin pelkästään syötynä oli liikaa. Jäätelö olisi voinut auttaa. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti