Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

torstai 10. kesäkuuta 2010

Hunajakarkit

Nyt on ollut näköjään pieni tauko blogittamisessa. Mutta se ei tarkoita ettenkö olisi herkutellut. :D Yhtenä päivä esimerkiksi kävin kokeilemassa ensimmäistä kertaa Gelateria Italianan antimia eli italialaista jäätelöä! Otin siellä kaksi palloa (jotka maksoivat 3,50 €, ei mielestäni paha), banaania ja mangoa. Ja oli tosi hyvää! Etenkin yllätyin vohvelista, parasta vohvelia mitä minä olen koskaan syönnyt. En oikeastaan pidä aina jäätelöiden vohvelista, mutta tuo oli niin hyvää, että voisin ostaa vain pelkkiä vohveleita. :D He paistavat vohveleita paikan päällä ja paikka tuoksuu ihanan vohvelille. Paikka sijaitsee siis Frenckellin aukiolla ravintola Grillin vieressä.

Lisäksi olemme käyneet kebabilla. Itse en jostain kumman syystä kestä hirveästi kebabbia, sillä mahaa alkaa turvottamaan hirveästi syönnin jälkeen. Mutta kyllä sitä on välillä saatava. :) Vakio paikkamme on Heval, joka löytyy Tampereen Hervannasta. Uskaltaisin väittää, että se on Tampereen paras kebab paikka. Ja siellä ei jää maha tyhjäksi! Etenkin kebabrulla menee kokonaan vain harvoilla valituilla tai pitkän harjoittelun seurauksena. Yleensä masu on täynnä puolvälissä. Ja ei ole hinnalla pilattu!
Tein tämmösiä hunajakarkkeja tänään pieneen makea nälkään.

Ohje (n.7 kpl)

0,4 dl vettä
1 dl sokeria
1 tl hunajaa (voi jättää pois halutessaan)

  • Lämmitetään vesi ja sokeri suurella lämmöllä hyvin sekoittaen siihen saakka, kunnes seos alkaa värjääntyä hieman ruskehtavaksi. Valmiuden voi myös kokeilla tiputtamalla pisaran kylmään veteen. Jos pisara kovettuu, on seos valmista.
  • Sekoita joukkoon hunaja.
  • Kaada seos nopeasti karkkimuotteihin, sillä se jähmettyy nopeasti!
  • Anna jäähtyä ennen kuin poistat karkit muoteista.
Vinkki! Tällä voi myös koristella esim. kakkuja. Pudota esim. lusikan avulla seosta kakun päälle ohuena nauhana riittävän korkealta. Jähmettyvät siis todella nopeasti. :)

2 kommenttia:

  1. Näyttävät todella ihanilta ja maku varmaan vastaa näkyä.

    VastaaPoista
  2. Kyllä nämä on hyviä, mutta aika makeitakin pidemmän päälle (kun ottaa huomioon, että nämä koostuvat lähestulkoon vain sokerista). :) Lisäksi näiden sanotaan helpottavan flunssaa, jota en kyllä itse ole päässyt kokeilemaan. :)

    VastaaPoista