Sweethin takia innoistuin tekemään vaihteeksi tälläistä. :D
Mille crepe on ranskalainen kakku, jossa sana mille (mil) tarkoittaa tuhatta, kuvaten siis lättyjen määrää. :) Poltin ikävästi sormeni näitä tehdessä. :(
Ohje:
n. 2,3 dl kylmää vettä
n. 2,3 dl maitoa
4 kananmunaa
½ tl suolaa
2dl vehnäjauhoja
4 rkl voi sulaa
- Sekoitetaan nopeasti yhteen vesi, maito ja kananmunat.
- Lisätään sitten suola, jauhot ja voi ja sekoitetaan parin minuutin ajan.
- Laitetaan jääkaappiin noin kahdeksi tunniksi.
1 dl vatkattua kermaa
1-1,5 dl maitorahkaa
pari rkl sokeria
n. 5 dl mansikoita
- Sekoitetaan yhteen vatkattu kerma, maitorahka ja sokeri.
- Paistetaan letut.
- Täytteen voi laittaa väliin sitä mukaan kun paistaa, kuhan letut eivät ole kuumia. Laitetaan täytettä vain vähäisen joka kerrokseen, jottei se leikatessa pursoa ulos eikä letuista tule liian löysiä. Laita väleihin myös mansikoita. :)
Tämänkin reseptin voisin omia itselleni. :) Eli mainitse taas jos käytät reseptiä muualla.
Pirkan lehdestä löytyi tämmöinen ja ajattelin pistää sen tänne:
VastaaPoistaSAVUKALA-LETTUKAKKU
(Noin 8 annosta)
Ainekset:
1 pkt (360 g)
Pirkka ohukaisjauhetta
7 dl vettä
(tai sitten tuolla minun reseprillä)
Täyte
1 pkt (noin 250 g) Pirkka savustettu kirjolohifileepala
1/2 tuoretta kurkkua
1 omena (Granny Smith)
1 iso punainen paprika
2-3 kevätsipulia
2 dl tilliä hienonnettuna
1 rs (200 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
2-3 rkl sitruunanmehua
1-2 rkl sinappia
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Lisäksi
1/2 sitruunaa lohkoina
1. Poista kirjolohifileepalasta nahka ja leikkaa kala pieniksi paloiksi. Raasta kurkku ja omena karkeaksi raasteeksi. Hienonna paprika ja kevätsipulit.
2. Sekoita hienonnetut vihannekset kulhossa tuorejuuston joukkoon. Mausta sitruunanmehulla, sinapilla, suolalla ja pippurilla.
3. Valmista ohukaistaikina pakkauksen ohjeen mukaan (noin 1 dl taikinaa/lettu). Paista letut kuumassa pannussa (halkaisija noin 20 cm) tilkassa juoksevaa margariinia.
4. Pinoa letut päällekkäin sitä mukaa, kun ne paistuvat. Levitä jokaiselle letulle noin 1 desilitra täytettä. Taikinasta tulee noin 10 lettua.
5. Jätä päällimmäinen kerros ilman täytettä ja koristele pinta halutessasi hienonnetulla tillillä. Peitä lettukakku foliolla, jottase pysyy lämpimänä. Tarjoa lettukakku lämpimänä sitruunanlohkojen kanssa.
Pirkka 2010,SAVUKALA-LETTUKAKKU, [online] [viitattu 27.5.2010]
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=4512&rname=savukala-lettukakku