Anyway, sain nyt tänä viikonloppuna aikaseksi tehdä jotain hyvää. Olen suosinut viime aikoina liikaa suklaapatukoihin ja muihin että ihan hävettää. Nopeat kauraherkutkin on ollut nyt suosiossa. Mutta väänsin eilen tosi helppoa ja makoisaa mansikkapiirakkaa, jonka reseptin voi saada täältä.
Ja päätin palkita itseni lisäksi hyvällä ruualla. Tämä sotkuine kuva tässä esittää hirven sisäfilepihvejä tjsp kermakastikkeessa. Ja oli muuten sairaan hyvää!
Resepti
Hirven sisäfileetä
voita nokare
Suolaa
pippuria
yrttejä
kermaa
- Painele liha n. 3 cm paksuksi, jos pystyt.
- Leikkaa lihasta säikeiden vastaisesti pihvin kokoisia paloja.
- Laita kuumalle pannulle kunnon nokare voita. Anna sen ruskistua.
- Lisää pihvit pannuun, varo roiskumista. Muista viimeistään tässä vaiheessa laittaa pannu pienemmälle.
- Paista koosta riippuen pihvejä n.5 min, enemmän tai vähemmän. Itse pidin loppuvaiheessa kantta päällä (minulla on scanpan pannu), jotta ei kuivuisi liikaa. En tiedä mistä tämä käsite päähäni on tullut, mut mielestäni ainakin toimii. :D
- Mausta pihvit kääntämisen aikana suolalla.
- Kun olet paistanut, lisää kerma, pippuri ja yrtit.
- Anna hautua kannen alla n.20 min välillä sekoittaen.
- Tarjoile.
Olipas vaikea selittää, koska yleensä nämä menevät seuraamisen pohjalta = katsoin, valuuko lihasta vielä verta. Itse halusin, että lopputulos oli kypsä, mehevä ja murea ja sitä sainkin. :) Tiedoksi siis niille, jotka tykkäävät vähän raaemmasta lihasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti