Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Saisiko olla lasi viiniä?

Käytin fonduessa Cono sur Vision single Vineyard Rieslingia.Kyseessä on kuiva Chileläinen valkoviini. Itse en oikein pidä kuivista valkkareista, mutta tämä oli oikein hyvä. Vaikka se oli kuiva, se oli yllättävän raikas. Hieman sitruksinen ja erittäin tasapainoinen maku. Suoraan sanottuna olin positiivisesti erittäin yllättynyt, tämä on yksi parhaimpia viinejä jota olen juonut. Tosin ehkä hinnallakin oli siihen tekemistä... :bMutta yleisesti mielestäni Chilestä tulee parhaimmat valkkarit!Fondueeseen kuuluu perinteisesti Kirsch. Kirsch on kaiketi ymmärtääkseni väritön hedelmä brandy, joka ei ole yhtään makea kuin liköörit tai kirsikkaviina. Yleisesti kirschiä käytetään juuri fonduessa ja leivonnaisissa. Kirschia voi tarjota kylmänä, sekoitettuna yhteen jääpalan kanssa. Mielestäni kirsch oli pahaa juotuna, joten suosittelen sitä vain leivontaan ja ruuanlaittoon. :DJa Sour Apple likööri piti minut fondue pippaloissa mielen korkeana. Tästä kaiketi on turha selittää enempää :D

2 kommenttia:

  1. Olen ihan samaa mieltä kirschinkäyttötarkoituksesta, ei se juotuna niin hyvää ollut mutta leivonnaisissa om nom nom nooomm... Bulgariasta tulee muuten myös kivoja, raikkaita (ja hinta-laatu -suhteeltaan erinomaisia) valkkareita!

    VastaaPoista
  2. Kaino: Joo, vaikka kyllä minulle moni kirkas maistuu nii kirsch taisi olla yksi niistä pahimmista mitä olen juonut... Eipä tule ihan heti mieleen, että olisin bulgarialaista valkkaria juonut, voisi seuraavaksi kokeilla. :)

    VastaaPoista