Tilanne kuva, siksi kuva näyttää epäselvältä.
Klassinen sveitsifondyy (4-6 annosta)
1 valkosipulinkynsi
2,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 tl sitruunamehua
250 g raastettua gruyéreä
250 g raastettua emmentaalia
2 tl maissitärkkelysjauhoja
2 rkl kirschiä
muskottipähkinää, pippuria
patonkia tai muuta vaaleaa leipää n. 150 g henkeä kohti
- Hiero padan sisäpuoli halkaistulla valkosipulin kynnellä.
- Mittaa pataan viini ja sitruunanmehu.
- Kuumenna lähes kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja lisää vähitellen juustoraasteet.
- Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes juusto sulaa ja seos on tasaista.
- Sekoita massijauhot kirschiin ja valuta suuruus ohuena nauhana pataan edelleen sekoittaen.
- Kuumenna vielä 2-3 minuuttia, kunnes seos on sakeaa ja sileää.
- Älä anna fonduun kiehua.
- Mausta kevyesti pippurilla ja muskotinpähkinällä.
- Nosta pata pöytään keittimen päälle ja pidä pienenllä liekillä lämpimänä.
- Tarjoa leipäkuutioiden kanssa.
Ranskanleipää ja paistettuja kanttarelleja.
Ranskanleipäohje otettu täältä, mutta korvasin sokerin hunajalla ja käytin 2 pss kuivahiivaa.
Maitosuklaata, jossa on mansikan makuista tomusokerikuorrutetta.
Nom nom.
Valkosuklaa mustikkapalat.
Sakkiruudut.
Liisa: Kiitos! ^^ Rakastan herkuttelua, vaikka se ei aina ole hyväksi. :D
VastaaPoista