Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Juustofonduu pileet!





Tilanne kuva, siksi kuva näyttää epäselvältä.

Klassinen sveitsifondyy (4-6 annosta)

1 valkosipulinkynsi
2,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 tl sitruunamehua
250 g raastettua gruyéreä
250 g raastettua emmentaalia
2 tl maissitärkkelysjauhoja
2 rkl kirschiä
muskottipähkinää, pippuria
patonkia tai muuta vaaleaa leipää n. 150 g henkeä kohti

  • Hiero padan sisäpuoli halkaistulla valkosipulin kynnellä.
  • Mittaa pataan viini ja sitruunanmehu.
  • Kuumenna lähes kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja lisää vähitellen juustoraasteet.
  • Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes juusto sulaa ja seos on tasaista.
  • Sekoita massijauhot kirschiin ja valuta suuruus ohuena nauhana pataan edelleen sekoittaen.
  • Kuumenna vielä 2-3 minuuttia, kunnes seos on sakeaa ja sileää.
  • Älä anna fonduun kiehua.
  • Mausta kevyesti pippurilla ja muskotinpähkinällä.
  • Nosta pata pöytään keittimen päälle ja pidä pienenllä liekillä lämpimänä.
  • Tarjoa leipäkuutioiden kanssa.
Ohje otettu Lorna Rhodesin Fondyy- ja dippikirjasta.



Ranskanleipää ja paistettuja kanttarelleja.

Ranskanleipäohje otettu täältä, mutta korvasin sokerin hunajalla ja käytin 2 pss kuivahiivaa.



Maitosuklaata, jossa on mansikan makuista tomusokerikuorrutetta.



Nom nom.



Valkosuklaa mustikkapalat.



Sakkiruudut.

1 kommentti:

  1. Liisa: Kiitos! ^^ Rakastan herkuttelua, vaikka se ei aina ole hyväksi. :D

    VastaaPoista