Oikeasti ruoka on paljon ruskeampi kuin kuvassa.
Ohje
öljyä
3 porkkanaa
1 iso sipuli
1 tl kokonaisia sinapinsiemeniä
2 valkosipulia
1 pieni sipuli
2 tl currya
2 tl inkivääriä
2 tl valkosipulijauhetta
2 tl chilijauhetta
2 tl kurkumaa
800 g naudan/possun paistisuikaleita
4 perunaa
1-2 dl ruokakermaaa
1 dl maustamatonta jogurttia
4 rkl tomaattipyreetä
50 g voita
lihalientä
- Keitä porkkanat ja iso sipuli omissa kattiloissaan täysin pehmeiksi.
- Soseuta molemmat.
- Laita isoon pannuun öljyä ja lisää sinapinsiemenet.
- Silppoa pieni sipuli ja valkosipulit.
- Kun sinapinsiemenet "poksuvat", laita lämpö pienemmälle ja lisää sipulit.
- Ruskista sipulit kauniin ruskeaksi.
- Lisää pieneen määrään vettä kaikki mausteet ja lisää pannuun.
- Lisää paistisuikaleet ja porkkanaseos.
- Sekoita jogurtti, ruokakerma ja tomaattipyree keskenään ja lisää pannuun.
- Lisää hyvin pieniksi paloitellut perunat.
- Lisää 50 g voita ja lihalientä.
- Anna kiehua pienellä lämmöllä n. 2 tuntia kunnes perunat ovat kypsiä ja liha mureaa.
- Lisää välillä lihalientä tai loput ruokakermasta.
- Tarjoile esim. jasmiiniriisin kanssa.
Ps. Huomenna on aikomus muuten mennä Tampere Kuplii tapahtumaan, joten minua saa nykiä hihasta, jos asiaa on. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti