Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Currya... nam!


Oikeasti ruoka on paljon ruskeampi kuin kuvassa.


Ohje

öljyä
3 porkkanaa
1 iso sipuli
1 tl kokonaisia sinapinsiemeniä
2 valkosipulia
1 pieni sipuli
2 tl currya
2 tl inkivääriä
2 tl valkosipulijauhetta
2 tl chilijauhetta
2 tl kurkumaa
800 g naudan/possun paistisuikaleita
4 perunaa
1-2 dl ruokakermaaa
1 dl maustamatonta jogurttia
4 rkl tomaattipyreetä
50 g voita
lihalientä

  • Keitä porkkanat ja iso sipuli omissa kattiloissaan täysin pehmeiksi.
  • Soseuta molemmat.
  • Laita isoon pannuun öljyä ja lisää sinapinsiemenet.
  • Silppoa pieni sipuli ja valkosipulit.
  • Kun sinapinsiemenet "poksuvat", laita lämpö pienemmälle ja lisää sipulit.
  • Ruskista sipulit kauniin ruskeaksi.
  • Lisää pieneen määrään vettä kaikki mausteet ja lisää pannuun.
  • Lisää paistisuikaleet ja porkkanaseos.
  • Sekoita jogurtti, ruokakerma ja tomaattipyree keskenään ja lisää pannuun.
  • Lisää hyvin pieniksi paloitellut perunat.
  • Lisää 50 g voita ja lihalientä.
  • Anna kiehua pienellä lämmöllä n. 2 tuntia kunnes perunat ovat kypsiä ja liha mureaa.
  • Lisää välillä lihalientä tai loput ruokakermasta.
  • Tarjoile esim. jasmiiniriisin kanssa.
Kerro jos käytät reseptiä muualla. Kiitos!

Ps. Huomenna on aikomus muuten mennä Tampere Kuplii tapahtumaan, joten minua saa nykiä hihasta, jos asiaa on. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti