Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

torstai 15. heinäkuuta 2010

Mansikkaista ja suklaista... NAM!

Tässä teille ensimmäinen kesän herkku! Kyseinen resepti on otettu siitä vasta ostetusta kirjasta "Ruokasuosikit Suklaa". Tällä herkulla on hyvä juhlistaa kesää ja myöskin 10 lukijasta! Kiitokset teille blogini lukemisesta! Joten juhlikaamme sitä suklaa-mansikka-paahtovanukkaan avulla! :)




Ohje (n. 6 kpl)
250 g tuoreita mansikoita
2 rkl hedelmnälikööriä, kirsikkaviinaa tai mustaherukkalikööriä
4 ½ dl kuohukermaa
115 g sulatettua ja jäähdytettyä tummaa suklaata
115 g tummaa sirotesokeria

koristeeksi
tuoretita mansikoita
tuoreita mintunlehtiä

  • Leikkaa mansikat koosta riippuen kahtia tai neljään osaan ja jaa vuokiin.
  • Ripottele mansikoiden päälle likööriä.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sulatettu ja jäähtynyt suklaa.
  • Sekoita kermaa niin pitkään kunnes seos on sakeaa.
  • Levitä seos mansikoiden päälle.
  • Peitä vuuat ja laita pakkaseen n. 2 tunniksi tai kunnes seos on jäätynyt.
  • Lämmitä uunin grillivastus kuumaksi.
  • Ripottele seosten päälle paksulti sokeria, pane uuniin ja paahda sokeria päältä, kunnes se on sulanut ja karamellisoitunut.
  • Anna paahtovanukkaiden jäähtyä n. 30 minuuttia, kunnes mansikat ja kerma ovat jäähtyneet.
  • Koristele mansikoilla ja mintun lehdillä.
EDIT/
Syödessäni tätä herkkua ja katsellessani vaahtovanukkaiden reseptejä netissä, luulisin, että tästä reseptistä puuttuu hyvinkin tärkeä raaka-aine. Nimittäin kananmuna. Paahtovanukas on yleensä kiinteä, muttä tämä oli enemmän vain kermaista. Joten jos haluaa oikeata paahtovanukasta, lisää tähän reseptiin vielä 3 keltuaista sekoitettuna kerman joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti