Ohje (n. 6 kpl)
250 g tuoreita mansikoita
2 rkl hedelmnälikööriä, kirsikkaviinaa tai mustaherukkalikööriä
4 ½ dl kuohukermaa
115 g sulatettua ja jäähdytettyä tummaa suklaata
115 g tummaa sirotesokeria
koristeeksi
tuoretita mansikoita
tuoreita mintunlehtiä
- Leikkaa mansikat koosta riippuen kahtia tai neljään osaan ja jaa vuokiin.
- Ripottele mansikoiden päälle likööriä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sulatettu ja jäähtynyt suklaa.
- Sekoita kermaa niin pitkään kunnes seos on sakeaa.
- Levitä seos mansikoiden päälle.
- Peitä vuuat ja laita pakkaseen n. 2 tunniksi tai kunnes seos on jäätynyt.
- Lämmitä uunin grillivastus kuumaksi.
- Ripottele seosten päälle paksulti sokeria, pane uuniin ja paahda sokeria päältä, kunnes se on sulanut ja karamellisoitunut.
- Anna paahtovanukkaiden jäähtyä n. 30 minuuttia, kunnes mansikat ja kerma ovat jäähtyneet.
- Koristele mansikoilla ja mintun lehdillä.
Syödessäni tätä herkkua ja katsellessani vaahtovanukkaiden reseptejä netissä, luulisin, että tästä reseptistä puuttuu hyvinkin tärkeä raaka-aine. Nimittäin kananmuna. Paahtovanukas on yleensä kiinteä, muttä tämä oli enemmän vain kermaista. Joten jos haluaa oikeata paahtovanukasta, lisää tähän reseptiin vielä 3 keltuaista sekoitettuna kerman joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti