Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Suklaasydän...

...sisällensä kätkee... yllätyksen!



Tein siis keksejä osittain tämän ohjeen mukaan. Muutin keksin taikinaa lisäämällä siihen vaniljasokeria, täytteessä käytin kerman sijasta maitoa ja kuorrutteena käytin tummaa suklaata. Lisäksi en kasannut kahta keksiä päällekkäin, niin kuin ohjeessa käskettiin, vaan dippasin eka toffeeseen (täyte) ja sitten suklaaseen. Koska en älynnyt laittaa keksejä yhteen (luin ohjeet siis huonosti :D, mutta mielestäni itseasiassa näin toimi paremmin) toffeeta ei riittänyt kuin puoleen määrään keksejä. Lisäksi suosittelen vaihtamaan fariinisokerin tavalliseen sokeriin, sillä mielestäni silloin se maistuu enemmän toffeelta. Osa kekseistä jäi siis ilman toffeeta, joista sitten osa dippasin suklaaseen ja koristelin nonparelleilla tai jätin tekemättä mitään. Tuli siis monenlaisia keksejä yhdellä leivontakerralla! :D

Toffeeta pitää siis keittää n. 30 min melkein täysillä tehoilla tai kunnes se on n. 120 asteista (=by my muisti, en takaa satavarmaksi, mutta ainakin yli sata astetta). Toffeen valmiuden voi kokeilla tiputtamalla kylmään veteen pisaran. Jos se kiteytyy ja pysyy kiteytyneenä (olen huomannut joskus että toffee ei olekkaan ollut valmis, koska se kiteytynyt oli liuennut vähän ajan päästä), toffee on valmis. Älä kuitenkaan keitä liikaa, koska viimeiset asteet nousevat nopeasti ja ylikeitetty toffee on kovaa! Toffeen tekemisen oppii ajan myötä ja heikkohermoisille kaupasta löytyy kondensoitua maitoa, jota pitää tosin keittää sen kolmisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti