Nyyttäreihin vein Bissen leivoksia.
Ohje
pohja
400 g valmista mantelimassaa
2 kananmunan valkuaista
voikreemi
100 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl pölysokeria
1 munankeltuainen
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl pikakahvijauhetta
koristeluun
100-150 g taloussuklaata
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
- Sekoita vaahtoon mantelimassa (tämä vaatii käsivoimaa!).
- Ota sekoitteesta lusikoiden avulla nokareilta leivinpaperoidulle pellille.
- Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
- Irrota leivokset välittömästi pellistä terävän veitsev avulla (meinaa siis jäädä peltiin kiinni).
- Sekoita voikreemin ainekset yhteen.
- Levitä kreemi kylmäksi jäähtyneiden leivosten pohjalle (eli sileälle puolelle).
- Laita sitten ne hetkeksi pakastimeen.
- Sulata suklaa mahdollisimman pienessä kattilassa.
- Kastaa kovettuneet leivokset suklaassa ja laita pikaisesti takaisin pakastimeen jäähtymään (kreemi voi sulaa).
- Kun suklaa on kovettunut, voi leivokset joko tarjoilla tai laittaa jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
- Tarjoillaan siis kylmänä.
Tämä viimeinen kuva on otettu yksistä pikkojouluista ja ajattelin jakaa sen tännekki, kun se näytti ihan onnistuneelta kuvalta jopa.
onko sulla tatska? :O
VastaaPoistaCinnamonhusky: Ootinkin tuota kysymystä! :D Ei ikävä kyllä ole, se on ihokoru. Ikävä kyllä sen punaiset timantit ei näy. :b Mut tuollanen tatuointi ois kyllä ihan jees, eikä tarvihtis aina korua kaulaan laittaa.
VastaaPoistaMäkin katsoin tuon ensin olevan tatuointi :D
VastaaPoistaTuo punainen mekko on aivan totaalisen ihana ja kuvakin on todella onnistunut. Ja ylemmät kuvat on superhauskoja, sulle sopii myös tuollainen badass meininki :)
Lumira: Heh, yllätin siis hyvin. :D Mekko on kieltämättä <3 ja huomaa selvästi kuvan laadun, kun se on otettu hyvällä kameralla... Haluun oikeen kameran! :b Kivan jos ylemmät kuvatki on onnistuneit, haluan välillä leikitellä tyyleillä, vaikka se ei suoraan persoonaan kohdistuiskaan. :D
VastaaPoistaVoikohan noita namin näkösiä -bissen leivoksia- tehdä ILMAN munaa??
VastaaPoistaNyt pistit pahan kysymyksen! Olen tehnyt kyllä näitä leivoksia ystävälleni, joka ei pysty syömään raakaa kananmunaa, jolloin poistin täytteestä keltuaisen ja paistoin pohjia lähes 20 min ajan. Yritin etsiä vastaanvanlaisia reseptjä, jos pohjakin olisi ollut kananmunaton, mutta en löytänyt. Epäilen että kananmunaa käytetään kovettamaan pohjaa eli pelkkä mantelimassa on liian pehmeää. En tiedä voiko esim. valekananmunalla korvata valkuaiset, mutta se voisi olla yksi vaihtoehto.
VastaaPoista