Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Banaanipiirakkaa

Tuli taas inspis tehä jotain uutta ja mahtavaa... ja jotain omaa. Niinpä keksin oman banaanipiirakan (joka on tosin jo olemassa, mutta tuskin tälläisenä versiona) vesiona "mitä löytyy vaan kaapista". Muuten kaikki onnistui yllättävän hyvin, mutta pohja jäi keskeltä hieman raa'aksi, mutta ehkä seuraavalla kerralla paremmin! :) Toivon mukaan seuraavalla reseptillä se toimisi (aikoja hieman muutettu):



Koko vuoka.


Marenkipäällinen jahos leikatessa. Marenki hieman palaneena (oikeestaan ei vielä palanut, mut rapsakkaa) toisen paistokerran jälkeen. Tuolta siis palanen näyttää, mutta ulkonäöstä huolimatta todella hyvää! :)

Pohja

2 kananmunaa
1 dl sokeria
100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 tl leivinjauhetta

  • Vaahdotetaan sokeri ja kananmunat vaahdoksi.
  • Lisätään sulatettu rasva ja sekoitetut kuivat ainekset vaahtoon.
  • Kaadetaan taikina voideltuun piirakkavuokaan ja paistetaan 200 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia (arpokaa ny :D).
  • Paiston aikana valmistetaan täytte ja marenki:
Täyte
3 banaania
2 keltuaista
0,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
Päälle
2/3 Marenkia

  • Sekoitetaan täytteen aineet tehosekoittimessa.
  • Valmistetaan marenki.
  • Otetaan taikina ulos uunista, levitetään täyte ja pursotetaan marenki päälle.
  • Paistetaan uunissa n. 5-10 minuutin ajan. Älä polta kuitenkaan marenkia! :)
Luulisi pohjan tuolloin olevan kypsää. Olen ihan ylpeä itsestäni, nimittäin siitä tuli ihan hyvää! :) Että varmasti kokeilen uudestaan!

Mainitse jos käytät tätä reseptiä muualla, kiitos! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti