Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

torstai 5. syyskuuta 2013

Porkkanateeleivät


Viime aikoina olen tehnyt useasti näitä porkkanateeleipiä. Helppoa, nopeaa ja hyvää!


 Ainkekset (n. 3 pellillistä)

8 dl Jauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
4 dl vettä tai maitoa
4 rkl öljyä
4 dl porkkanaraastetta

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. 
  2. Lisää porkkanaraaste. Sekoita hyvin.
  3. Lisää joukkoon neste ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta mahdollisimman vähän. 
  4. Taputtele taikina leivinpaperille.  Voit joko tehdä suuren leivän, josta leikata paloja paiston jälkeen tai tehdä valmiiksi leipäpaloja. Voit estää taikinan tarttumisen sormiin laittamalla pintaan ja sormiin hiukan jauhoa taputtelun ajaksi. 
  5. Paista uunissa 250-asteen lämmössä n. 10 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti