Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Jotain syömistä vähään aikaan

Olen viime aikoina ollut hyvin stressaantunut, joka on varmaan näkynyt tämän blogin aktiivisuudella. Kouluhommat on vienyt minusta suurimmat voimat. En jaksa kotiin tullessa tehdä mitään: en siivota, en harrastaa, en leipoa... ja lisäksi olen ollut hyvin epäsosiaalinen kavereita ja poikaystävääni kohtaan. :/ Tämän lisäksi se vähäinen vapaa-aika pitäisi käyttää raporttien ynnä muiden esityksien tekemiseen. Valehtelematta olen tuottanut koulun ulkopuolella n. 200 sivua tekstiä yhteensä nyt parin viikon aikana... ja vielä on paljon edessä. Mikään kurssi ei ole mielestäni yrirasittava, vaan tämä periodi. Miksi laittaa samalle periodille niin monta kurssia, joista pitää tuottaa raportteja? (=tämä siis ei ole minusta riippuvainen, vaan ylemmästä tahosta)

Anyway, sain nyt tänä viikonloppuna aikaseksi tehdä jotain hyvää. Olen suosinut viime aikoina liikaa suklaapatukoihin ja muihin että ihan hävettää. Nopeat kauraherkutkin on ollut nyt suosiossa. Mutta väänsin eilen tosi helppoa ja makoisaa mansikkapiirakkaa, jonka reseptin voi saada täältä.



Ja päätin palkita itseni lisäksi hyvällä ruualla. Tämä sotkuine kuva tässä esittää hirven sisäfilepihvejä tjsp kermakastikkeessa. Ja oli muuten sairaan hyvää!



Resepti

Hirven sisäfileetä
voita nokare
Suolaa
pippuria
yrttejä
kermaa

  • Painele liha n. 3 cm paksuksi, jos pystyt.
  • Leikkaa lihasta säikeiden vastaisesti pihvin kokoisia paloja.
  • Laita kuumalle pannulle kunnon nokare voita. Anna sen ruskistua.
  • Lisää pihvit pannuun, varo roiskumista. Muista viimeistään tässä vaiheessa laittaa pannu pienemmälle.
  • Paista koosta riippuen pihvejä n.5 min, enemmän tai vähemmän. Itse pidin loppuvaiheessa kantta päällä (minulla on scanpan pannu), jotta ei kuivuisi liikaa. En tiedä mistä tämä käsite päähäni on tullut, mut mielestäni ainakin toimii. :D
  • Mausta pihvit kääntämisen aikana suolalla.
  • Kun olet paistanut, lisää kerma, pippuri ja yrtit.
  • Anna hautua kannen alla n.20 min välillä sekoittaen.
  • Tarjoile.


Olipas vaikea selittää, koska yleensä nämä menevät seuraamisen pohjalta = katsoin, valuuko lihasta vielä verta. Itse halusin, että lopputulos oli kypsä, mehevä ja murea ja sitä sainkin. :) Tiedoksi siis niille, jotka tykkäävät vähän raaemmasta lihasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti