Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Synttäribileet



Juhlin synttäreitä tässä asussa (huomatkaa hame! :D). Ajattelin vaihteeksi laittaa vähän erilaisesti hiukset, laitoin hiukseni kahdelle löysälle letille.



En muistanut mainita, että ostin joku aika sitten huutonetistä pakkauksen irtoripsejä. Ripsien piti olla "luonnolliset", mutta ehkä minun makuun liian pitkät. No, kyllä ne ihan menee.



Ja kakkuahan tottakai synttäreillä tarjottiin. Tein kirsikkasuklaakakun.

Ohje

Pohja
4 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g margariinia
170 g taloussuklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte
vajaa 2 dl kermaa
kirsikoita

Koristeluun
200 g taloussuklaata
tilkka kermaa
kirsikoita

  • Vaahdotetaan munat ja sokeri.
  • Lisätään joukkoon sula margariini ja suklaa.
  • Sekoitetaan leivinjauhe jauhoihin ja lisätään varovasti käännellen taikinaan.
  • Kaadetaan taikina hyvin voideltuun vuokaan.
  • Paistetaan 175 asteisessa uunissa n. tunti tai kunnes kakku on keskeltä kypsä.
  • Annetaan kakun jäähtyä.
  • Halkaistaan kakku ja laitetaan väliin kermavaahtoa ja kirsikanpaloja.
  • Tehdään kuorrute: Sulatetaan suklaa ja lisätään se kuumaan (ei kuitenkaan kiehuvaan kermaan). Sekoita kunnolla!
  • Levitetään kuorrute kakun päälle ja koristellaan kirsikoilla!
Lisäksi juhlissa tarjottiin boolia, kuvaa ikävä kyllä siitä ei ole. Eli vadelmabooli suurinpiirtein:

1 pullo väkevää vadelmaviiniä
1 - 1,5 l sitruunalimpparia
1-2 dl vadelmatäysmehutiivistettä (itsellä kotitekoista)
kulaus viinaa mukaan maun mukaan
pakastevadelmia

2 kommenttia:

  1. Kakku sopii loistavasti hameen printtiin eikun -
    Vakavammin puhuen, tuo printti on oikeesti tehty sulle!

    VastaaPoista
  2. Kaino: Kiitos! ^^ Printti on tämän hetkinen suosikkini. :D

    VastaaPoista