Tämä on ruoka- ja leivonta-aiheinen blogi. Muotia ja elämää löydät toisesta blogistani Sweet & Sour Lollipop.

torstai 23. joulukuuta 2010

Hyvää Joulua!

Vähän kuulumisia ennen Joulua. :D Kävin Joensuun areenan joulumyyjäisissä, mistä tarttui mukaan herkkuja tälläisestä pussista:



Eli brittiläistä fudgea, nam! Oli todella hyvää, mutta ikävän kallista... kukkaro salli ostaa vain kolme palaa, mitkä tosin olivat reilun kokoisia...



Hmm, kuvasin tosiaan nämä siellä areenassa, joten ei hirveän edustava kuva (koska pitihän niitä heti maistella :D). Muistaakseni yksi niistä oli kuolettavan hyvää suklaafudgea ja yksi joulufudgea. Kolmatta en muista, juuri sitä, mistä pidin kaikista eniten. :o Mutta siis, erinomaista fudgea! Harmi vain, että näitä tuskin en saa jatkossa. :/



Olen kerennyt jopa leipomaan (vihdoin)! Tein kaneli-hasselpähkinäkeksejä. Niistä tuli mielestäni yllättävän hyviä.

Ohje (50-60 kpl)

125 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl kanelia

Päälle

sokeria
kanelia
hasselpähkinärouhetta

  • Vaahdotetaan voi ja sokeri.
  • Lisätään muut ainekset hyvin sekoittaen (leivinjauhe sekoitettuna jauhoihin).
  • Pyöritellään taikinasta pieniä palloja, jotka pyöritellään kanelisokeri-seoksessa ympäri.
  • Sen jälkeen laitetaan keksit leivinpaperoidulle pellille ja lisätään hasselpähkinärouhetta siten, että keksejä hieman litistetään samalla.
  • Paistetaan 175 asteisessa uunissa n. 8-10 minuuttia.
Mainitse, jos käytät tätä reseptiä muualla!

Mutta siis... Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta kaikille! Muistakaa osallistua myös arvontaan! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti