Viime aikoina olen tehnyt paljon lämpimiä leipiä. Yksi syy siihen on, että rakastan karamellisoitua sipulia ja leivän päällä se on nannaa! Karamellisoitu sipuli on niin hyvää, että joskus syön niitä pelkästään! Sipulin karamellisointi ei tarkoita sitä, että lisättäisiin sokeria, vaan että sitä paistetaan pitkään kannen alla. Näin minä teen sipulin:
- Leikkaan sipulit joko renkaiksi tai pitkiksi suikaleiksi.
- Paistan öljyssä sipuleita muutaman minuutin ajan, jolloin sipulit irtoavat toisistaan.
- Lasken lämmön puoleen tehoon ja laitan kannen päälle. Kannattaa laittaa paljon öljyä, ettei sipulit pala.
- Sitten paistetaan niin pitkään, että sipulit muuttuvat ruskehtavaksi. Se riippuu välillä, miten pitkään kestää, mut arvioidaan n. 45 minuuttia- 1 h (todellakin, kuulit oikein).
- Paiston aikana on myös hyvä välillä käännellä, ettei sipulit pala. Jos tuntuvat palavan helposti, laita lämpöä pienemmälle.
- Ensiksi otan tilkan maitoa, sulanutta voita ja valkosipulijauhetta ja sekoitan ne.
- Kostutan leipäpaloja hieman kummaltakin puolelta ja paistan pannulla.
- Paistaessa lisää silloin tällöin voita etteivät leivät pala.
- Käännä leipä toisin päin, kun puoli alkaa olla hieman ruskeahko ja rapea.
- Paistaminen ei kestä pitkään, joten älä polta leipiä! :)
Ja mainittakoon lopuksi, että jos en käytä sipulin pilkkomiseen sitä tupperwaren käsisilppuria, voi minut nähdä pilkkomassa sipulia aurinkolasit päässä. :D
Näyttää hyvältä nuo leivät(: Jes! Mä en oo ainoa joka saattaa pilkkoa sipulit aurinkolasit päässä:D *krhm* joskus aina teen niin...
VastaaPoistawenkula: :D Katoin muuten tänään semmoista ohjelmaa kuin Arvostele mun illallinen, ja siinä se nainen käytti uimalaseja pilkkoessaan sipulia. x)
VastaaPoistaUimalaseja! höhö,aika hyvin x)
VastaaPoistawenkula: Niinpä! x)
VastaaPoista